En allra första bukett

21.07.2022
I skrivandes stund sitter jag på dörrtrappen och dricker mitt kaffe i morgonsolen. Idag väntas kanske årets varmaste dag. Vattenspridaren står redan och förebygger torkan i köksträdgården, och om en stund ska även blommorna i blomsterträdgården få en vattning. Jag har turen att ha tillgång till sjövatten, eller sommarvattnet som vi kallar det, här där vi bor. Med andra ord har vi fri tillgång till vatten under hela sommaren, även om det råder bevattningsförbud i kommunen. 
Nog om det, nu till vad mitt inlägg faktiskt skulle handla om. Här i veckan har jag nämligen bundit min allra första bukett av helt och hållet egenodlade blommor från blomsterträdgården, och lite annat smått och gott från vår trädgård. På ett sätt känns det tråkigt att plocka ner sådans som blommar så fint. Jag vill ju faktiskt kunna gå bland alla blommor och bara bada i sinnesintrycken av färg, doft, texturer och alla annat fint som bara får mig att må så bra. Men samtidigt så har jag ju faktiskt anlagt hela min blomsterträdgård just för att kunna använda mig av blommor som jag själv har odlat. Det mesta handlar nog egentligen om att det ännu inte blommar överallt, det finns många Dahlior kvar som bara väntar på sin time to shine. Så, jag hämtade min blomstersax och plockade in blommor och band min alldeles första bukett av mina allra första egenodlade blommor. Hur lyxigt? 
Vad tycker ni, visst blev den fin? Förutom att jag plockade in en bukett som jag enbart kan njuta av, så behöver jag ju också testa hållbarheten på mina blommor innan jag kanske rent av vågar mig på att använda dessa i mina brudarbeten. Jag skördade alla blommor på dagen, och lejongapen blev ledsna i princip direkt när jag klippte av dom. Morgon och kväll ska vara en bättre tid för att skörda blommor på, så det återstår att se om Lejongap gillar det bättre. Oavsett så blev dom glada igen såfort dom fått vattendra i någon timme. 
Sist men inte minst, vilka blommor har jag använt? Här kommer en liten lista på blommorna i min bukett:

Ringblomma 'pink surprice'

Dahlia 'wizard of oz'

Lejongap, blandad mix

Nigella  'miss jekyll'

Dahlia 'temple of beauty'

Riddarsporre 'the pinks'

Toppamarant 'pygmy torch'

Dahlia 'okapi sunset'

Klematis, okänt namn

Hallon

Några grässtrån

Jag skulle tycka att det vore superroligt att höra vad vad ni tycker om mina inlägg här, och framför allt höra om ni är några som kikar in här på bloggen. Jag älskar att fota i min trädgård och delar gärna med mig av den.

Här nedan finns ett fält för kommentarer eller frågor, och vill ni komma i kontakt med mig så fungerar det också bra att maila till mig, minblomsterang@gmail.com, eller skriva till min på instagram.


Tack för att ni läste!

kram Hanna